Advokat, LL.M., Partner

Anders Wernblad

Anders Wernblad er specialist inden for det digitale, herunder IT, og har stort branchekendskab og juridisk ekspertise inden for det teknologiske område generelt.

Anders har endvidere indgående forståelse for og stor erfaring med krydsfeltet mellem IT-ret og offentlig ret og har været involveret i nogle af de største og mest komplekse IT-udbud og -projekter i Danmark. Derudover har Anders Wernblad særligt kendskab til e-handelsområdet og grænseoverskridende e-handel.

Digitalisering

Alle arbejdsprocesser bliver mere og mere digitale, og det er derfor nødvendigt at få styr på hele det digitale landskab, som man opererer i. Der er ofte mange løsninger og systemer, der skal arbejde sammen, og det kan være udfordrende at få afdækket og håndteret alle risici. Det forudsætter en god mængde dygtighed og erfaring, hvilket Anders kan levere.

Cybersikkerhed

Der er kommet meget fokus på cybersikkerhed, hvor Danmark pga. sin høje grad af digitalisering er særligt udsat for angreb. Allerede før krigen i Ukraine blev Anders certificeret af EXIN som „Information Security Manager“, hvilket er i naturlig forlængelse af Anders‘ kompetencer indenfor det digitale.

Komplekse kommercielle kontrakter

Anskaffelse af teknisk avanceret it-leverancer og outsourcing-kontrakter hører til de mest komplekse kommercielle kontrakter bl.a. fordi selve ydelsen ofte er ret diffus, og da man typisk skal samarbejde i mange år ud i fremtiden. Det stiller store krav til kontraktgrundlagt, herunder kravspecifikation og konflikthåndtering.

E-handel

Anders har i mange år beskæftiget sig med e-handel og har bl.a. udarbejdet en „Virksomhedsguide til regler for e-handel i EU“ for Erhvervsstyrelsen, se https://erhvervsstyrelsen.dk/sites/default/files/2022-08/Virksomhedsguide-til-regler-for-e-handel-i-EU_Erhvervsstyrelsen2020_WA.pdf og fik en kronik offentliggjort i Belingske om „E-handel fejler i udlandet“, se https://www.berlingske.dk/opinion/e-handel-fejler-i-udlandet.

Vis hele beskrivelsen

Uddannelse

Certificeret af EXIN i Information SecurityManagement, 2022

IT-/IP-mediator, 2006

Mediator, 2005

Master of Laws with honors, LL.M.,Northwestern University School of Law, Chicago, 2000

Advokat, 1998

Cand.jur., Københavns Universitet, 1995

Formalia

Karriere

Advokat, Partner, 2023-, Aumento

Advokat, Partner, Njord, 2019-2023

Advokat, Partner, Bird & Bird, 2014-2019

Advokat, Partner, DLA Piper, Partner (tidligere LETT), 2007-2014

Advokat, Plesner, 1995-2006

Sprog

Skandinavisk

Engelsk

Highlights

Legal 500, Information technology, tier 3, 2022

Chambers, Information technology, band 3, 2022

Specialer

Medlemskaber

Medlem af Foreningen Danske IT-Advokater

Medlem af Dansk IT - DIT

Medlem af Netværk for it-kontraktret v/professor, dr.jur. Henrik Udsen

Det danske Advokatsamfund

Beskikket af Justitsministeriet/Civilstyrelsen

Udgivelser

Det siger andre
No items found.
No items found.
No items found.

Udgivelser af

Anders Wernblad

No items found.