loading...
Fupmail?

Fupmail?

Der er rigtig mange fupmails i omløb, og de bliver mere og mere snedige. Billige tilbud, klik her – det kan man nemt komme til. Når det så viser sig, at du ikke får de billige flybilletter, der blev lovet, men at der i stedet bliver trukket en masse penge på kontoen, opdager du, at det var fup. Måske stod der noget med småt, som du ikke så i første omgang.

Selv om banken nægter at dække, er det ikke sikkert, at pengene er tabt.

To forbrugere har netop fået medhold i Det Finansielle Ankenævn. De var blevet snydt for over 17.000 kr. hver, men ankenævnet bestemte, at de kun skulle dække 375 kr. selv.

Forbrugerne havde modtaget en mail med tilbud om to flybilletter til 80 kr. De skulle blot klikke på et link og indtaste betalingsoplysninger samt en SMS-kode, der blev sendt til deres telefon. Desværre havde forbrugerne ikke set, at der længere nede i SMS’en stod, at der ville blive trukket ca. 17.000 kr. på kontoen.

Bankerne mente, at forbrugerne måtte hænge på det. Men ankenævnet lagde vægt på, at SMS-koderne var en del af svindlen, og derfor skulle forbrugerne altså nøjes med at dække 375 kr. hver.